Watch Medier

Selskab vandt milliardkontrakt med Rigspolitiet kort efter møde med kontorchef anklaget for bestikkelse

Topchefen for facility management-firmaet Coor mødtes i 2012 med en chef i Rigspolitiet, hvorefter udbudsbetingelser på en servicekontrakt blev ændret, fortæller tidligere embedsmand i Rigspolitiet til BT.

Jørgen Utzon, landechef i Coor i Danmark, mødtes med en chef i Rigspolitiet kort tid før udbud, som firmaet vandt. | Foto: Coor/PR

Urent trav kan være gået forud for, at servicevirksomheden Coor i 2012 vandt Rigspolitiet som kunde, hvilket har sendt 250 mio. kr. i Coors retning hvert år siden, skriver BT.

Problemet består i, at Coors landechef, Jørgen Utzon, og Claus Fibiger, kommerciel direktør i Coor, mødtes med den bestikkelsessigtede og nu fyrede kontorchef i Rigspolitiet, Bettina Jensen. Hun var ansvarlig for udbuddet, og efter mødet på Hotel Scandic i Glostrup blev en række ting ændret.

"Kravene blev ændret, så frekvensen og kvaliteten af ydelserne blev sat ned. Formålet var at få det til at passe til de områder, hvor Coor var mest konkurrencedygtig," siger en tidligere embedsmand, der var involveret i udbuddet, til BT.

Professor Ole Helby Petersen, der er specialiseret i offentligt-privat partnerskab, kalder oplysningerne for et "potentielt alvorligt brud på reglerne og dermed ulovligt," hvis forløbet har været som beskrevet.

Hos Coor siger Jørgen Utzon, at han ikke kan erindre mødet. Utzon, der er formand for DI Service, kan dog huske, at han mødtes med Bettina Jensen til middagsaftaler, hvoraf den ene foregik på Michelin-restauranten Kiin Kiin – men han erindrer ikke, at der foregik urent trav.

Udbyder af ejendomsservice efter opkøb til 220 mio. kr: "Vi vil være nummer 1 eller 2"

Svensk selskab vinder ejendomsservice for Københavns Kommune 

Efter 21 år sadler servicevirksomhed om: Vil slå sværvægtere som ISS og Coor på prisen

ISS-rival løfter bundlinjen trods corona: Nye aftaler skæpper i kassen

ISS-chef gør teknologi til central del af ny strategi

Hotelbranche i knæ trækker servicefirma med ned 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs