Watch Medier

Hver tiende selvstændige har ikke betalt momsregning

Virksomhederne skulle igen til at betale moms fra 1. marts, men langt fra alle havde råd til det.

Op mod hver tiende selvstændige har haft svært ved at betale sin moms. | Foto: Philip Davali/EB

Hver tiende selvstændige har ikke været i stand til at betale sin momsregning den 1. marts.

Det viser rundspørge blandt 1286 selvstændige erhvervsdrivende fra Ledernes Hovedorganisation, skriver Berlingske Business.

I stedet må de selskaber, der kun har angivet og ikke betalt deres moms, låne penge fra regeringens momslåneordning.

"Det overrasker mig lidt, at hver tiende selvstændige blandt vores medlemmer er så hårdt ramt af coronakrisen, at de ikke betalte moms ved sidste frist og i stedet må betale strafrenter og rykkergebyrer," siger Niklas Praefke, der er cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, til Berlingske Business.

Rundspørgen er ifølge økonomiprofessor ved Aarhus Universitet Philipp Schröder et pejlemærke om den potentielle risiko for økonomien.

Han mener, at situationen er værre, end den ser ud på overfladen, men at den er langt fra "katastrofal."

Ledernes Hovedorganisation mener, at det er skadeligt for samfundsøkonomien og "spildte kræfter med hjælpepakkerne," hvis regeringen "fastlåser dynamikkerne," i stedet for at sikre at de selvstændige erhvervsdrivende bliver hjulpet med over målstregen.

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs