Watch Medier

Vaccinationskalender udskydes igen med fire uger

Alle danskere over 16 år forventes nu vaccineret den 15. august. Tidligere var datoen den 18. juli.

Coronavirussen har holdt samfundet lukket gennem et par måneder, og nu ser vaccineplanerne ud til at trække ud. | Foto: Tim Kildeborg Jensen//

Datoen for, hvornår alle borgere forventes vaccineret, er blevet udskudt med fire uger til 15. august.

Det fremgår af Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender, der er blevet opdateret torsdag.

Sundhedsstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at den nye vaccinationskalender er uden AstraZeneca-vaccinen, som midlertidigt er sat på pause, mens bivirkninger undersøges.

Kalenderændringen sker for at "illustrere et worst-case scenarie", lyder det.

"Den viser, at alle i Danmark, der er 16 år eller ældre, først kan have fået tilbudt vaccination senest i uge 28 (den anden uge af juli), og at alle kan være færdigvaccineret cirka fire uger derefter."

"Men det er vigtigt at understrege, at vaccinationsplanen vil se bedre ud, hvis vi ved revurderingen i uge 12 genoptager brugen af AstraZeneca," skriver styrelsen.

Det er anden gang inden for en uge, at den forventede slutdato for vaccinationer udskydes.

I fredags blev slutdatoen rykket fra 27. juni til 18. juli. Det skyldtes, at der var forsinkelser i den forventede leverance af Johnson & Johnson-vaccinen, der dog endnu ikke er godkendt i EU endnu.

Mette Frederiksen tror på nærmest normal sommer 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs