Nordea sælger ud af hviderussiske statsobligationer efter kritik

Nordea, der tidligere har forsvaret sine investeringer i statsobligationer fra Hviderusland, vælger nu at sælge ud af sin beholdning.
Den hviderussiske præsident Aleksandr Lukasjenko - også kendt som Europas sidste diktator. | Foto: Tut.by/Reuters/Ritzau Scanpix
Den hviderussiske præsident Aleksandr Lukasjenko - også kendt som Europas sidste diktator. | Foto: Tut.by/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter en debat om, hvorvidt det er forsvarligt at investere i statsobligationer i et land med et undertrykkende regime som Hviderusland, begynder Nordea nu at sælge ud af sine investeringer i hviderussiske statsobligationer til en samlet værdi af 186 mio. kr., skriver Berlingske.

Debatten udspringer af, at Aleksandr Lukasjenko, der har sat sig i spidsen for landet, er blevet stærkt kritiseret for at have begået systematisk vold og valgsvindel.

Selvom Nordea tidligere har forsvaret valget, har banken nu altså besluttet, at man vil afhænde obligationerne, hvoraf mange blev købt efter det omdiskuterede valg i sommer, hurtigst muligt.

Det skriver Eric Pedersen, chef for ansvarlige investeringer i Nordea Asset Management, til Berlingske:

"Investering i hviderussiske statsobligationer rejser naturligvis spørgsmål i forbindelse med menneskerettigheder og governance. Spørgsmål, som vi diskuterer i forbindelse med vores investeringsstrategi. I de seneste dages debat er der fremført argumenter, som vi har taget med i vores overvejelser."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også