Watch Medier

Mærsk-formand skal lede regeringens digitale vækstinitiativ

Et nyt digitalt partnerskab skal komme med bud på, hvordan Danmark udnytter digitalisering til at skabe vækst og grøn omstilling. Som formand har regeringen udpeget A.P. Møller-Mærsks formand, Jim Hagemann Snabe.

Jim Hagemann Snabe bliver formand for regeringens nye initiativ 'Digitaliseringspartnerskab om Danmarks digitale fremtid'. | Foto: Niels Hougaard/ERH

Den tidligere topchef for it-kolossen SAP og nuværende formand for A.P. Møller – Mærsk, Jim Hagemann Snabe, kan snart føje endnu en titel til cv’et i form af formandsposten i et nyt partnerskab for Danmarks digitale fremtid, skriver Berlingske.

Der er tale om et nyt initiativ, som regeringen præsenterer i dag under navnet 'Digitaliseringspartnerskab om Danmarks digitale fremtid', og som i de næste seks måneder skal komme med anbefalinger til Danmarks digitale fremtid inden for fem forskellige spor.

Sporene er: 1. Fremtidens digitale offentlige sektor 2. Fremtidens digitale erhverv og arbejdspladser 3. Bedre muligheder for samskabelse offentlig-privat samarbejde og innovation 4. Et datadrevent samfund 5. Danmark i fremtiden, der handler om at angive en retning for digitaliseringen i overensstemmelse med demokratiske grundværdier.

"Det handler om at komme foran i en verden, som har behov for yderligere digitalisering og et Europa, som allerede har besluttet, at digitalisering er en del af svaret på at komme ud af krisen," siger statsminister Mette Frederiksen (S) til Berlingske.

Ud over Jim Hagemann Snabe i formandsrollen vil det digitale partnerskab bestå af 26 medlemmer, der skal omfatte andre topchefer for store danske virksomheder og repræsentanter for arbejdsmarkedsparter, forskerverdenen, KL og Danske Regioner.

Maersk-formand kritiserer tech-selskaber for at skade demokratiet

For et år siden kastede direktør og rigmand sig ind i coronadebatten: "Det var massehysteri"

Mette Frederiksen tror på nærmest normal sommer 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs