Watch Medier

It-bøvl med afgifter koster bilforhandlere dyrt

Et it-system under Motorstyrelsen kan ikke håndtere nye registreringsafgifter, og derfor må bilforhandlerne selv punge ud for at dække differencen.

Foto: Simon Fals

Skats it-systemer kan først om nogle måneder håndtere opkrævningen af den nye registreringsafgift på el- og hybridbiler, og indtil da må bilforhandlerne selv punge ud, skriver Berlingske.

Problemet bunder i, at it-systemerne er indstillet til at håndtere en planlagt stor stigning i registreringsafgifterne, men før jul besluttede et politisk flertal at fortsætte med meget lave afgifter på grønne biler. It-systemerne vil dog først være opdateret 1. juni, så indtil da skal bilforhandlerne betale differencen på den registreringsafgift, som kunden betaler, og den, som fremgår af it-systemet.

For bilen Ford Kuga plug-in-hybrid er der en forskel på 130.000 kr., da kunderne skal betale 20.000 kr. i registreringsafgift, mens it-systemet er indstillet på en afgift på 150.000 kr. 

I en mail fortæller skatteminister Morten Bødskov, at man ikke kunne begynde at lægge de nye forudsætninger ind i it-systemerne, før der var en politisk aftale på plads, og at bilforhandlerne kan forvente at få tilbagebetalt sine udlæg inden årets udgang.

Minister udpeger nye medlemmer til Skats it-tilsyn

Skattevæsenet klar med nyt udbud til en kvart milliard 

Mere fra Watch Medier

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder, og han får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Alle afgangene sker, inden fonden til nytår bliver en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglen på arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under den kommende valgkamp, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs