Watch Medier

It-bøvl med afgifter koster bilforhandlere dyrt

Et it-system under Motorstyrelsen kan ikke håndtere nye registreringsafgifter, og derfor må bilforhandlerne selv punge ud for at dække differencen.

Foto: Simon Fals

Skats it-systemer kan først om nogle måneder håndtere opkrævningen af den nye registreringsafgift på el- og hybridbiler, og indtil da må bilforhandlerne selv punge ud, skriver Berlingske.

Problemet bunder i, at it-systemerne er indstillet til at håndtere en planlagt stor stigning i registreringsafgifterne, men før jul besluttede et politisk flertal at fortsætte med meget lave afgifter på grønne biler. It-systemerne vil dog først være opdateret 1. juni, så indtil da skal bilforhandlerne betale differencen på den registreringsafgift, som kunden betaler, og den, som fremgår af it-systemet.

For bilen Ford Kuga plug-in-hybrid er der en forskel på 130.000 kr., da kunderne skal betale 20.000 kr. i registreringsafgift, mens it-systemet er indstillet på en afgift på 150.000 kr. 

I en mail fortæller skatteminister Morten Bødskov, at man ikke kunne begynde at lægge de nye forudsætninger ind i it-systemerne, før der var en politisk aftale på plads, og at bilforhandlerne kan forvente at få tilbagebetalt sine udlæg inden årets udgang.

Minister udpeger nye medlemmer til Skats it-tilsyn

Skattevæsenet klar med nyt udbud til en kvart milliard 

Mere fra Watch Medier

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Virksomhedsmægler ser få potentielle købere til Irma

Detailhandelskoncerner har de bedste muligheder for at gøre Irma til en rentabel virksomhed, hvis kæden skulle blive sat til salg, vurderer virksomhedsmægler Frederik Aakard. Tidligere Irma-direktør vil snart melde nyt ud. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs