Watch Medier

Rejsebranchen efterlyser klarhed om dato for genåbning

Hvor blev vi af, spørger rejsebranchen, efter genåbningsplanen for Danmark er lagt frem. Udenrigsministeriet havde lovet en udmelding i forbindelse med planen, mener branchen og efterlyser grænseåbninger.

Danskernes ferieplaner blev ikke afklaret i forbindelse med genåbningsplanen. | Foto: Pelle Rink

Den længe ventede plan, der skal lukke op for landet på en forsvarlig måde, er endelig landet, men rejsebranchen savner dato for genåbning af rejser og turisme.

Administrerende direktør i Spies Jan Vendelbo så gerne muligheden for at sende danskerne sydpå allerede fra maj, men det står uafklaret tilabge efter offentliggørelsen af genåbningsplanen.

Det skriver Børsen.

Genåbningsaftalen, som regeringen indgik med et bredt flertal mandag, indeholder ingen dato for opstart af rejser, på trods af at Udenrigsministeriet forsikrede branchen om en udmelding i forbindelse med planen, skriver avisen.

Rejsebranchen efterlyser nu konkretisering af, hvornår danskerne igen kan rejse ud i verden, da uvisheden risikerer at holde danskerne på den sikre side og dermed indenlands.

"Mange vil tænke, at de ikke gider at vente. I stedet booker de det næstsidste feriehus, der er ledigt i Danmark til sommer. Jo tættere vi kommer på en egentlig sommerperiode uden afklaring, jo mindre bliver der af rejser til udlandet," siger Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureauforening, til Børsen.

Samtidig er det også uvist, hvornår de udenlandske turister igen kan komme ind i landet, og det efterlader mange hotelejere utrygge.

Hvis sommersæsonen skal reddes, kræver det ifølge Søran Kaas - der ejer Saga Hotel og Hotel Ansgar i København - at regeringen så hurtigt som muligt også melder ud i forhold til grænseåbninger, skriver Børsen.

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs