Watch Medier

Mads Nipper efterlyser politisk strategi for grønne teknologier

Der skal træffes væsentlige politiske beslutninger i løbet af de næste seks måneder, ellers glipper Danmarks chance for at blive en førende nation på grøn brint- teknologi og CO2-indfangning, lyder det fra Ørsted-topchef Mads Nipper.

Ørsted-topchef Mads Nipper ser akut behov for at beslutte en dansk strategi for energiteknologier. | Foto: Gregers Tycho/ERH

De danske politikere skal skynde sig at hoppe på klimatoget, der er på vej til at forlade perronen. Sådan siger Mads Nipper, der er adm. direktør for Ørsted og formand for klimapartnerskabet for energi og forsyning, til Berlingske Business.

Overfor avisen påpeger han, inden de 13 partnerskaber i dag afholder møde med ministre, at hvis der ikke bliver truffet nogle væsentlige beslutninger i løbet af de næste seks måneder, så glipper Danmark chancen for at blive en førende nation på Power-to-X eller CCS.

"Vi tror fejlagtigt, at vi er ret langt fremme, men faktum er, at vi kun hænger i med fingerneglene. Hvis vi ikke får en strategi med handling bag i løbet af uger snarere end måneder, så bliver vi kørt over," siger Mads Nipper

Han får opbakning fra CIP, hvor partner Michael Hannibal fortæller, at der lige nu er flere spillere i værdikæden, der skal dels produktudvikle og investere i fremtiden. Derfor er der behov for klare rammevilkår, der giver forudsigelighed og understøtte industrien og investeringerne.

Mette Frederiksen jagter grøn milliardgevinst til Danmark: Blæser til eksportoffensiv i USA

Ørsted frisk på kunstig ø 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs