Watch Medier

Restauratør dømt for svindel har fået millioner i coronastøtte

Politikere overvejer at justere støtteregler, efter en dømt restauratør fik millioner af kroner fra coronahjælpepakker til de restauranter, hvor han havde svindlet med moms og skat.

Den dømte svindler ejede otte Burger King-restauranter. | Foto: Philip Davali

En tidligere ejer af Burger King-restauranter har fået udbetalt 3,4 millioner kroner fra coronahjælpepakker, til trods for at han ifølge en nu anket byretsdom har begået moms- og skattesvindel i restauranterne.

Det skriver Dagbladet Information og erhvervsmediet Finans.

Samtidig med at Riaz Butt i foråret 2020 var for retten i en sag om omfattende moms- og skattesvindel, modtog han 2,8 millioner kroner i lønkompensation til de otte Burger King-restauranter, hvor svindelen foregik.

I januar i år fik han udbetalt yderligere 670.000 kroner i kompensation.

Flere skatte- og retsordførere vil nu se på, om der er behov for at justere på reglerne om udbetaling af coronastøtte.

"Det lyder for mig ganske besynderligt, at man skulle være forpligtet til at udbetale store støttebeløb, samtidig med at modtageren med rimelig grund er mistænkt for grov skattesvindel,! siger Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, til Finans og Information.

Hos Enhedslisten vil finans- og skatteordfører Rune Lund have strammet reglerne.

"Det må i det mindste være muligt at holde penge tilbage. For hvis vi udbetaler på denne måde, kunne vi jo lige så godt smide penge i havet," siger Rune Lund.

Riaz Butt har anket sin dom og har via sin advokat meldt tilbage, at han ikke ønsker at udtale sig på grund af den verserende ankesag. Advokaten oplyser, at Riaz Butt i øjeblikket er udrejst af Danmark.

Den formodede økonomiske kriminalitet i sagen stod på fra 2013 til 2016. Ifølge byretsdommen hyrede Riaz Butt officielt ansatte til sine firmaer via fem forskellige vikarbureauer, der hverken afregnede moms, skat eller afgifter.

Efter dommen har Burger King i Danmark opsagt kontrakten med Riaz Butt, og flere af hans restauranter er nu gået konkurs. I flere af virksomhederne blev lønkompensationen umiddelbart efter modtagelsen overført til udlandet.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs