Arbejdernes Landsbank vil ud af sponsoraftale med DBU

Med kviklånsloven som begrundelse vil Arbejdernes Landsbank ud af sin sponsoraftale med Dansk Boldspil-Union. Banken afviser, at det handler om betænkeligheder ved herrelandsholdets deltagelse ved fodbold-VM i Qatar.
Landholdet i change-tshirts. | Foto: Jens Dresling
Landholdet i change-tshirts. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Arbejdernes Landsbank bekræfter over for Danmarks Radio, at man vil ud af sin aftale med Dansk Boldspil-Union (DBU) om at sponsorere herrelandsholdet i fodbold.

Aftalen mellem de to parter står ellers først til at udløbe efter VM i Qatar i november og december 2022.

Årsagen til, at banken vil afbryde samarbejdet, er utilfredshed med den kviklånslov, som gør det det ulovligt for forbrugslånsudbydere som eksempelvis Arbejdernes Landsbank at reklamere side om side med spilreklamer. Landsholdets anden hovedsponsor er nemlig Danske Spil.

Arbejdernes Landsbank afviser, at ønsket om et brud har noget med VM i Qatar at gøre.

"Det handler om kviklånsloven og ikke om Qatar. Vi har ikke fået det ud af sponsoratet, vi havde håbet på, fordi vi ikke må stå på trøjerne sammen med Oddset. Derfor trækker vi os nu," siger Gert Jonassen, topchef i Arbejdernes Landsbank.

Qatar-problemet

Weekendavisen beskrev torsdag, at der i ledelsen hos Arbejdernes Landsbank har været "dyb bekymring" over udsigten til det danske landsholds mulige deltagelse ved VM i Qatar næste år.

For nylig regnede den britiske avis The Guardian sig frem til, at mindst 6500 migrantarbejdere er døde i Qatar, siden landet blev tildelt slutrunden i 2010.

En kilde på ledelsesniveau i Arbejdernes Landsbank mener ifølge Weekendavisen, at fodboldforbundet ikke tager nok ansvar for en mulig boykot og i stedet skubber ansvaret over til Christiansborg.

Ifølge Ritzaus Bureau oplyser Erhvervsministeriet fredag, at den aftalte ændring af kviklånsloven, som skulle imødekomme sponsorernes utilfredshed, ventes at træde i kraft fra 1. maj.

Læs mere her:

Erhvervsministeriet forventer kviklånsændring 1. maj 

Medie: Landsholdssponsor vil opsige aftale før Qatar-VM 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også