Watch Medier

Konkurrenter vil have Norlys til at åbne kabel-tv-netværk

Erhvervsstyrelsen bør pålægge energikoncernen Norlys at give konkurrenter mulighed for at nå potentielle bredbåndskunder via selskabets kabel-tv-net, lyder det i høringssvar fra TDC, Telia og Telenor. Norlys afviser.

Foto: Nordlys PR

Norlys' kabel-tv-netværk, og de 461.000 hustande, det dækker, er i dag kun åbnet for energikoncernens datterselskab, Stofa. Det bør Erhvervsstyrelsen gøre op med, skriver televirksomhederne Telia, Telenor og TDC-ejede Nuuday i en række høringssvar, skriver Finans.

Erhvervsstyrelsen vil ikke tilkendegive, om man vil gennemtvinge en åbning ifølge Finans, men Norlys' ledelse afviser selv at give adgang med den begrundelse, at koncernen har givet konkurrenter adgang til koncernens fibernet.

I en foreløbig afgørelse af en igangværende revision af telemarkedet er Norlys sammen med TDC Net, Ewii og Fibia blevet kategoriseret som havende en monopollignende position på det danske telemarked af Erhvervsstyrelsen og kan derfor pålægges restriktioner.

Et værktøj i styrelsens kasse er at tvinge selskaber til at give udefrakommende virksomheder adgang til deres fiber- og kabel-tv-netnærk.

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs