Watch Medier

Børsen igangsætter undersøgelse af mulig snyd med coronastøtte

Efter tip fra whistleblower om bevidst udskydelse af annonceaftaler har Børsen iværksat en advokatundersøgelse af grundlaget for dagbladets ansøgning om coronastøtte. Børsen fik 12,9 mio. kr. i støtte - det største beløb blandt alle danske medier.

Bjarne Corydon har modtaget tip fra en whistleblower. | Foto: Finn Frandsen

Adm. direktør og chefredaktør for dagbladet Børsen, Bjarne Corydon, har valgt at igangsætte en ekstern advokatundersøgelse af mediet selv. Undersøgelsen skal afklare, om forudsætningerne for Børsens ansøgning om coronastøtte for tabte annonceindtægter i 2020 har været fuldt korrekt.

Det skriver Børsen i en pressemeddelse.

"Jeg blev søndag aften den 11. april af en whistleblower gjort bekendt med oplysninger, som desværre rejser tvivl ved, hvorvidt opgørelsen af Børsens coronarelaterede omsætningstab til fulde har været korrekt. Det er viden, som jeg ikke har være bekendt med før, og som jeg tager meget alvorligt. Jeg har derfor bedt advokatfirmaet Plesner om at foretage en ekstern, objektiv undersøgelse af forløbet og sagens substans," siger Bjarne Corydon i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen fik Bjarne Corydon information fra whistlebloweren om eksistensen af en række e-mails, som kunne tyde på, at Børsen har forsøgt at udskyde annonceaftaler i en periode.

Dette kan potentielt have medvirket til at udløse en højere kompensensation. Bjarne Corydon understreger, at hvis det er sket, vil det i givet fald være i modstrid med klare interne ledelsesmæssige tilkendegivelser.

Børsen har onsdag morgen kontaktet Slots- og Kulturstyrelsen for at orientere om undersøgelsen.

"Hvis Børsen har fået en større kompensation end berettiget, vil der ske øjeblikkelig tilbagebetaling. Børsen insisterer som medie på høj troværdighed og vi stiller dagligt erhvervsliv og beslutningstagere til ansvar for deres ageren. Vi skal selvfølgelig selv leve op til vores ansvar. Det vil være uforeneligt med Børsens værdigrundlag, hvis det skulle vise sig, at vi har søgt om offentlig støtte baseret på ukorrekte oplysninger," siger Bjarne Corydon i pressemeddelelsen.

Børsen modtog ifølge en tidligere opgørelse fra Slots- og Kulturstyrelsen det største støttebeløb blandt de danske medier - nemlig 12,9 mio. kr.

Læs mere her:

Medier har fået 143 millioner i annoncekompensation: Børsen fik mest 

 

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs