Watch Medier

Ny teknologi hjælper med at finde skattesyndere

Ved hjælp af machine learning lykkes det Skattestyrelsen at finde frem til selvstændige, der snyder med skat og moms.

Skattestyrelsen har taget machine learning i brug. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har taget machine learning i brug til at opdrive moms- og skattesvindlere, og det er med god træfsikkerhed, skriver Finans.

Med teknologien er det lykkes at identificere 101 selvstændige erhvervsdrivende ud af en forhåndsdefineret liste på 500, hvor der var sandsynlighed for snyd. 95 ud af de 101 viste sig at have snydt med moms og skat for et samlet beløb på 36 mio. kr.

Underdirektør i Skattestyrelsen, Preben Buchholtz, forklarer til Finans, at siden teknologien blev taget i brug i 2020, har den hurtigt udviklet sig og er blevet mere træfsikker.

"I sidste ende drejer det sig om at give lovlydige håndværkere, advokater og andre selvstændige muligheden for en fair konkurrence mod snyderne, der ikke har en fast omkostning i form af skat og moms," siger Preben Buchholtz.

Skats it-projekter bliver yderligere forsinkede

Afgørelse skaber usikkerhed om fremtiden for indkøb af offentlige it-systemer hos SKI 

Mere fra Watch Medier

Total Energies producerer 10 procent mere dansk olie og gas end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet varsler en stribe nye brønde over de næste år, men at få det enorme Tyra-felt op at køre igen har højeste prioritet.

Amazon-selskab åbner datacenter i København

Det amerikanske techselskab AWS har lanceret lokal cloud-infrastruktur i hovedstadsområdet af hensyn til kunder med behov for ultralav reaktionstid - bl.a. i gaming-branchen og finanssektoren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs