Watch Medier

Novo og Leo advarer mod at sætte patenter på pause

Det er ikke kun vacciner, som det kan komme til at gå udover, hvis patenterne bliver sat på pause, mener Leo Pharma og Novo Nordisk.

Pfizer og Biontechs vaccine mod covid-19 bliver produceret flere steder, her i Reinbek tæt på Hamborg. | Foto: Christian Charisius/AFP / POOL

Der er mildest talt ikke opbakning fra to af Danmarks største medicinalselskaber til USA og EU's tanker om at ophæve patenter på vacciner mod covid-19. Selskaberne mener nemlig, at effekten kan blive mere vidtrækkende.

Det skriver Børsen.

"Novo Nordisks fokus er at hjælpe mennesker med alvorlige, kroniske sygdomme i hele verden, og intellektuelle ejendomsrettigheder er det, der gør, at vi kan investere i udvikling af bedre behandlinger til disse mennesker," lyder det i en mail fra Novos pressetalsperson til Børsen.

Og fra Leo Pharma skriver pressechef Henrik Kyndlev:

"Patenter er afgørende for, at der investeres i forskning, og er dermed en afgørende forudsætning for frembringelse af nye, innovative behandlinger, der kan hjælpe patienter – uanset sygdomsområde."

I USA har den venstreorietenterede politiker Alexandria Ocasio-Cortez benyttet sig af debatten om vaccinepatenter til også at anbefale at tage fat på insulinen. Prisen på insulin har i USA flere gange været genstand for debat, hvilket Novo Nordisk også har måttet høre for flere gange i diskussionerne omkring lægemiddelpriser i USA.

Medicinalbranche: Drop af patenter kan give dårlige vacciner 

EU-lande har ikke travlt med at ophæve patenter på vacciner

Ledere på EU-møde ser ingen lynløsning i at ophæve patenter 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs