Watch Medier

Sundhedsminister tæt på bekendtgørelse for frivillig vaccine

I næste uge forventer sundhedsminister Magnus Heunicke at kunne udstede bekendtgørelse om tilvalgsordning for de to vacciner, der ellers er trukket ud af det danske vaccineprogram.

Danskernes mulighed for at blive vaccineret med vacciner, som ellers er taget ud af det danske vaccinationsprogram, er på trapperne. | Foto: Frank Hoermann/AP/Ritzau Scanpix

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil i dag mandag sende bekendtgørelsen i høring om mulighed for frivillig vaccination med vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson. Det skriver han på twitter.

"Ja, jeg sender bekendtgørelsen om tilvalgsordningen af vacciner i offentlig høring i dag," skriver Magnus Heunicke.

Han forventer, at Sundhedsministeriet i løbet af denne uge vil kunne afklare de praktiske udfordringer.

"Det betyder endelig udstedelse i næste uge. I mellemtiden gennemfører vi dialog med de virksomheder, der udviser interesse i at stå for opgaven, så deres praktiske spørgsmål kan afklares," skriver Magnus Heunicke.

Dermed vil danskerne måske få mulighed for frivilligt at tilvælge en vaccination med vaccine, som ellers er taget ud af vaccinationsprogrammet.

På grund af risikoen for bivirkninger er vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson blevet hevet ud af Danmarks vaccinationsprogram.

Flertal vil gøre omdiskuterede vacciner frivillige 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs