Watch Medier

Medie: Københavnske politikere frygter ny nedlukning

Københavns Kommune være på vej mod en ny nedlukning. Ifølge Ekstra Bladet er kommunens kriseberedskab over de seneste dage gået i aktion.

Restaurationslivet i København er netop genåbnet. | Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Netop som de mange københavnske beværtninger, restauranter  og cafeer igen har fået folk ved bordene, og den omdiskuterede 30 minutters-regel igen er væk, står en ny udfordring på trappen.

Ifølge Ekstra Bladet bevæger smittetallene i kommunen sig opad med hastige skridt, og det har ifølge kilder fået kommunes kriseberedskab til over de seneste dage at gå i aktion med henblik på at håndtere en eventuel ny nedlukning.

"Vi er i løbende kontakt med københavnerne ad forskellige kanaler. I forhold til hele byen, så afventer vi smitteudviklingen de næste dage. Der er ingen tvivl om, at det vil have uoverskuelige konsekvenser for hele hovedstadsområdet, hvis København lukker. Ikke mindst for de mange børn, som lige er kommet tilbage i skole, og for erhvervslivet, der har kæmpet længe," udtaler sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) i en skriftilg kommentar til avisen.

Ifølge officielle smittetal har København har en testkorrigeret incidens over syv dage på 147 smittede pr. 100.000 borgere. Grænsen for nedlukning går ved 250.

Bookingtal peger på udfordrende sommer for københavnske restauranter

Københavnske restauranter vil have retten til udeservering udvidet

7000 mistede job på hoteller og restauranter i storbyerne 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs