Watch Medier

Ny vaccineplan: Alle kan være vaccineret 12. september

To uger senere end tidligere forudsagt kan alle danskere være vaccineret, viser den nye vaccineplan. Forsinkelsen skyldes, at vaccinen fra tyske CureVac først ventes til Danmark i juli og ikke i juni, ligesom leverancerne fra Moderna bliver mindre.

Sundhedsstyrelsen forventer, 75 procent af befolkningen er vaccineret i udgangen af juli. 12. september forventes alle færdigvaccinerede. | Foto: Finn Frandsen

Sundhedsstyrelsen venter, at alle i Danmark er færdigvaccinerede 12. september.

Det fremgår af den seneste vaccinekalender fra Sundhedsstyrelsen, der er officielt opdateret tirsdag. Det er omkring to uger senere end den tidligere prognose.

Allerede mandag oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at vaccinekalenderen ville blive udskudt med et par uger, og tirsdag er der kommet flere detaljer.

Den seneste udskydelse skyldes, at de danske sundhedsmyndigheder nu forventer at få de første vacciner fra den tyske producent CureVac i juli mod tidligere juni. CureVac har endnu ikke søgt om godkendelse i Europa, men ventes at gøre det i løbet af måneden.

Derudover kommer der ikke så mange Moderna-vacciner som tidligere antaget.

Der har været en række udskydelser af vaccineplanen. Oprindeligt var forventningen i januar, at alle kunne være færdigvaccinerede 27. juni, men siden er datoen blevet skubbet mange gange.

Det skyldes, at der ikke er kommet så mange vacciner som ventet, og fordi Sundhedsstyrelsen besluttede at skrotte både AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaccinen fra vaccinationsprogrammet.

Forsøger at være transparente

Hos Sundhedsstyrelsen ærgrer vicedirektør Helene Probst sig over, at der er kommet en ny forsinkelse i vaccineplanen.

"Det er superærgeligt, men vi må bare sige, at vaccineproduktion er en svær størrelse, og det sker hele tiden nye ting. Vi forsøger hele tiden at være så åbne og transparente så muligt og give den mest retvisende prognose. Man skal huske, at kalenderen er en prognose," siger hun.

Hun afviser, at Sundhedsstyrelsen har været for optimistisk med sin kalender.

"Vi kan konstatere, at der desværre har været flere forsinkelser, men vi forsøger hverken at over- eller underestimere. Kalenderen er vores bedste bud med den viden, vi har til rådighed. Man jeg kan ikke garantere, at der ikke kommer flere forsinkelser i kalenderen, når vi ser lidt længere frem," siger Helene Probst.

Sundhedsstyrelsen forventer på nuværende tidspunkt, at 75 procent af befolkningen er vaccineret i udgangen af juli. Derfor ventes der derfra ikke at komme væsentlige forsinkelser af vaccineplanen.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs