Watch Medier

Biskop kritiserer Aarhus-højhus: Harmoni i gammel bykerne vil gå tabt

Aarhus' biskop retter i åbent brev til byrådet en kritik mod ejendomsudvikler Olav de Lindes højhusprojekt på byens havnefront. Ifølge biskoppen passer den knap 150 meter høje bygning slet ikke ind i et område, hvor Aarhus Domkirke i generationer har "stået som et orienteringspunkt"

Det markante højhusprojekt på havnen i Aarhus vil ifølge biskoppen i landets næststørste by "rage op og afvige alt for meget fra resten af området." | Foto: PR-visualisering: C.F. Møller Architects

Modstanden mod Olav de Lindes højhusprojekt på havnefronten i Aarhus får nu medvind fra højere sted; i et åbent brev til byrådet sætter Aarhus' biskop, Henrik Wigh-Poulsen, således spørgsmålstegn ved det hensigtsmæssige i at opføre et knap 150 meter højt vartegn så tæt på domkirken og den gamle bykerne. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge biskoppen og hans medunderskriver, direktør for Den Gamle By i Aarhus Thomas Bloch Ravn, kommer højhuset, som skal stå mindre end en kilometer fra den over 700 år gamle domkirke, "til at rage op og afvige alt for meget fra resten af området."

"Aarhus Domkirke har i generationer stået som et orienteringspunkt i den klassiske bykerne i en smuk sammenhæng og harmoni," siger Henrik Wigh-Poulsen og tilføljer, at han foretrækker at "indgå i en dialog" frem for at gøre brug af den særlige indsigelsesret i planloven, han som repræsentant for folkekirken har over for nybyggerier.

Da den offentlige høring omkring højhusprojektet blev afsluttet i april, kunne man tælle ikke færre end 237 negativt stemte høringssvar. Direktøren i ejendomsselskabet Olav de Linde, Esben Kjeldsen, var efterfølgende ude at erkende, at man fra bygherrens side ikke har været god nok til at informere om et projekt, der også inkluderer udvikling af det omkringliggende havneområde.

Olav de Lindes nye kontorhøjhus i Aarhus kan tømme andre bygninger

Olav de Linde vil invitere til dialog efter modstand mod højhus på Aarhus Havn 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs