Watch Medier

Kammeradvokat-formand trækker sig fra speget sag

Efter at have fået bøder og kritik i forbindelse med DR-programmet Pengejægerne dropper Kammeradvokatens formand, Boris Frederiksen, nu en ombrust sag om konkurskarantæne. Han forbliver dog kurator.

"I lyset af den af Advokatnævnet udtalte kritik i forhold til konkurskarantænesagen har jeg fundet det naturligt, at retssagen herom overlades til en anden advokat," skriver Kammeradvokat-formand Boris Frederiksen til Berlingske. | Foto: PR

Formanden for Poul Schmith/Kammeradvokaten, Boris Frederiksen, trækker sig nu fra konkurskarantænesag, efter han har fået bøde og er blevet hevet i Højesteret i kølvandet på DR-programmet Pengejægerne, skriver Berlingske.

Konkurskarantænesagen handler om bilforhandler Saqib Mustafa, der ufrivilligt optrådte i Pengejægerne, da DR fulgte i hælene på Kammeradvokatens arbejde som kurator.

Efter udsendelsen klagede Saqib Mustafas advokat, Christian Kirk Zøllner, sidste år til Advokatnævnet, ligesom han ville have Boris Frederiksen fjernet fra sagen.

I sidste måned langede Advokatnævnet en bøde på 40.000 kr. ud til Boris Frederiksen, mens procesbevillingsnævnet samtidig har sendt klagesagen om at fjerne Boris Frederiksen fra sagen i Højesteret.

Nu har Boris Frederiksen dog forsøgt at komme Højesteret i forkøbet og har ifølge Berlingske trukket sig fra sagen og bedt Sø- og Handelsretten om at udpege en anden advokat til opgaven, ligesom han afstår fra at modtage salær for konkurskarantænesagen.

"I lyset af den af Advokatnævnet udtalte kritik i forhold til konkurskarantænesagen har jeg fundet det naturligt, at retssagen herom overlades til en anden advokat," skriver Boris Frederiksen i en mail til Berlingske, mens Chistian Kirk Zøllner ikke ønsker at kommentere sagen.

Bech-Bruun-partner Michael Serring er i stedet blevet udpeget som ad hoc-kurator på konkurskarantænesagen mod Saqib Mustafa, men konkursboet efter Saqib Mustafas firma Amager Billand ligger fortsat hos Boris Frederiksen.

Medie: Modpart ville holde ung advokat ude af klage over Kammeradvokaten

Kammeradvokat-formand sluger bøde efter omdiskuteret DR-program

Højesteret skal afgøre ombrust slagsmål med Kammeradvokatens formand

Kammeradvokatens formand får bøde for grov tilsidesættelse af god advokatskik

Formand for Kammeradvokaten ryger i Advokatnævnet efter DR-program

Bilforhandler kræver Kammeradvokat-formand fjernet fra sag efter DR-program

DR-program kan bringe Kammeradvokaten på kant med etiske regler

Kritik af DR-dokumentar: "Promoverer Kammeradvokaten som samfundshelten på den hvide hest"

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs