Watch Medier

Risikorådet var splittet om afdragsfrihed for boligejere med dyrere banklån

Det Systemiske Risikoråd vil fjerne afdragsfriheden for de mest forgældede boligkøbere – også dem med dyre banklån. Men internt i rådet har der været diskussioner om den anbefaling, oplyser Nationalbanken. Ifølge rådsmedlem er det et sundt økonomisk princip at afdrage dyr gæld først, og derfor bør afdragsfriheden ikke afskaffes for alle.

Nationalbankdirektør Lars Rohde er formand for Det Systemiske Risikoråd. | Foto: Jens Dresling

Medlemmerne af Det Systemiske Risikoråd har været uenige om, hvor vidtgående afskaffelsen af afdragsfrie lån bør være.

Tirsdag anbefalede rådet med nationalbankdirektør Lars Rohde for bordenden, at regeringen bør stramme adgangen til afdragsfrie lån for at gøre boligejerne mere robuste til at modstå fald i boligpriserne. Rådets forslag lyder, at boligejere fremover skal afskæres fra at optage afdragsfrie realkreditlån, hvis belåningsgraden overstiger 60 pct. Og kravet skal også gælde, hvis boligkøberne har en bankgæld, der rækker ud over de 80 pct. af boligens værdi, som er grænsen for realkreditlånets størrelse.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Tre techgiganter står for 42 pct. af annoncesalget i Danmark

Alene Facebook, Google og Linkedin tegnede sig for mere end fire ud af 10 annoncekroner, der blev omsat for inden for de danske grænser i 2020 ifølge ny rapport. Dermed har de ædt sig yderligere ind i markedet. Det understreger behovet for politisk fokus på området, lyder det fra direktør i Danske Medier Research.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs