Watch Medier

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge kan blive lammet på grund af mangel på grus. | Foto: PR/Region Sjælland

Nymølle Stenindustrier, som ifølge dem selv leverer halvdelen af al grusmaterialet til byggerier i hovedstaden, er kommet i problemer. Det er de, fordi de endnu ikke har fået tilladelse til at udvide deres grusgrav nær Hedehusene ved Roskilde på grund af klager, der er ti måneder gamle.

Det er Nævnenes Hus, der står for at behandle klagesager, og da de nu er gået på sommerferie, kan de først komme med en afgørelse til august eller september. Da den nuværende grusgrav er ved at være tom, kan det få store konsekvenser.

Nymølle Stenindustrier nævner selv i en pressemeddelelse blandt andet supersygehusene i Hillerød og i Køge samt Københavns Lufthavns nye fragtterminal som byggerier, der kan blive lammet som følge af sagsbehandlingstiden.

Adm. direktør for Nymølle Stenindustrier, Ole Nørklit, forklarer til Berlingske, at det ikke er muligt at hente grus til byggerierne andre steder fra.

"Hvis Nymølle Stenindustrier stopper med at levere grus, vil halvdelen af byggerierne i København stoppe. Man kan ikke skaffe et alternativ – det er ikke muligt med den mængde, vi leverer. Der er ingen andre, der har de maskiner eller tilladelser til at levere i de mængder, som vi har," siger Ole Nørklit til Berlingske.

Direktøren siger videre, at han forventer, at de har tømt den nuværende grusgrav i august, og at han først forventer at kunne grave grus i den nye til oktober, hvis sagen først bliver afgjort til september.

Nymølle Stenindustrier begyndte allerede processen med at søge om tilladelse til den nye grusgrav i 2018. Godkendelsen kom i 2020, men på grund af klager fra naboer gik processen i stå.

Meldingen fra Nævnenes Hus var, at de forventede en afgørelse i juni, men den er altså stadig ikke kommet.

Tidsplanerne skrider under supersygehusene

Region kritiserer kommuner for langsom sagsbehandling i byggesager 

Mere fra Watch Medier

Tre techgiganter står for 42 pct. af annoncesalget i Danmark

Alene Facebook, Google og Linkedin tegnede sig for mere end fire ud af 10 annoncekroner, der blev omsat for inden for de danske grænser i 2020 ifølge ny rapport. Dermed har de ædt sig yderligere ind i markedet. Det understreger behovet for politisk fokus på området, lyder det fra direktør i Danske Medier Research.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs