Direktør for Danske Biografer: Sløve besøgstal presser provinsbiografer

Endnu en nedlukning vil være fatal for flere mindre biografer, siger Lars Werge, direktør i brancheforeningen Danske Biografer efter en biografsommer, der ifølge direktøren ikke har været noget at råbe hurra for.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Coronanedlukninger af biograferne har presset branchen i et omfang, så især mindre biografer er afhængige af, at efterårets film trækker mange mennesker ind i salene. Det siger adm. direktør for Danske Biografer Lars Werge til Politiken.

"Jeg kan sige det sådan, at hvis vi får endnu en lukning, så bliver det fatalt for flere af biograferne. Især provinsbiograferne, som ikke er del af en kæde, er hårdt pressede. De er meget afhængige af, at der kommer folk i biografen de næste måneder – ellers risikerer de i værste fald at dreje nøglen om," siger han til avisen.

EM i fodbold og varme sommerdage har været medvirkende til, at der i år kun er solgt 1,6 mio. billetter ifølge Foreningen af Filmudlejere, og dermed skal der sælges mange billetter for at nå op på sidste års knap 7 millioner solgte billetter, hvilket var et fald på 45 pct. i forhold til 2019.

I sidste uge skrev Filmmagasinet Ekko, at nedlukninger og restriktioner åd store lunser af overskuddet i biografdanmark. En gennemgang af regnskaberne for 57 biografer, som til sammen står for 80 pct., af branchens omsætning, viser, at de i 2020 tabte mere end 140 mio. kr. Faldet svarer til en procentvis tilbagegang på 118 pct.

Der gælder stadigvæk restriktioner for antallet af biografgængere i en sal. De står til at blive ophævet 1. september.

Danske biografer tabte mere end 140 mio. kr. i 2020 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også