Watch Medier

EU indgår aftale med Novavax om 200 millioner vaccinedoser

Ny aftale giver EU-lande mulighed for at købe coronavaccine fra amerikanske Novavax, der ventes at søge godkendelse i september.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen.

EU-Kommissionen har indgået en aftale med den amerikanske vaccineudvikler Novavax om at levere i alt op til 200 millioner doser af selskabets coronavaccine.

Det skriver EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, onsdag på Twitter.

Ifølge aftalen kan EU-landene i første omgang købe op mod 100 millioner doser af Novavax-vaccinen.

Derefter har landene frem til 2023 mulighed for at købe yderligere 100 millioner doser i alt, når vaccinen er blevet godkendt i EU.

Foreløbig har Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) godkendt fire vacciner. De er udviklet af Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson og AstraZeneca.

De tre førstnævnte er også godkendt i USA.

Novavax har tidligere meddelt, at selskabet forventer at kunne søge om godkendelse i USA, Europa og andre steder i slutningen af september.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs