Danish Crown får bøde for grov fejl i aflivningsproces

Danish Crown har fået en bøde på 70.000 kr. grundet en utilstrækkelig aflivningsproces ved et svin, inden det kom i et skoldekar. Forseelsen er ikke den første hos Danish Crown, der har givet den pågældende slagterimedarbejder en advarsel.
Danish Crown har fået en mere end tredoblet bøde for forkret håndtering af en svineaflivning. | Foto: Finn Frandsen
Danish Crown har fået en mere end tredoblet bøde for forkret håndtering af en svineaflivning. | Foto: Finn Frandsen

Kødkoncernen Danish Crown har fået tildelt en bøde på 70.000 kr., efter en embedslæge opdagede, at et svin var kommet i et skoldekar, inden hovedpulsåren var skåret over.

Forseelsen betegnes som grov og uansvarlig behandling af en anklager fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der samtidig fortæller, at det er det sjette tilfælde hos Danish Crown. Det skriver Ekstra Bladet.

"Da det her er sjette gang, vurderede jeg, at bøden skulle være på 70.000 kroner, og det var dommeren enig i," siger anklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der fortæller, at bødestørrelsen i disse sager normalvis ligger på 20.000 kr.

Den rette slagteproces er, at grisen først bliver bedøvet med en boltpistol, hvorefter den får skåret hovedpulsåren over, inden den kommer i et skoldekar.

Hos Danish Crown har man givet den pågældende slagterimedarbejder en skriftlig advarsel, og man arbejder på at forhindre lignende situationer i fremtiden.

"Det beror på en menneskelig fejl, der selvfølgelig ikke må ske. Men der, hvor der er mennesker, sker der også fejl, hvilket er tilfældet her," siger Danish Crowns pressechef Jens Hansen til mediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også