Watch Medier

Klagesag om Danish Crown rykkes til Fødevarestyrelsen: Klager ærgrer sig

Behandlingen af Greenpeaces klagesag over Danish Crowns "klimakontrolleret gris" er rykket fra Forbrugerombudsmanden til Fødevarestyrelsen. Det vækker ærgrelse hos organisationen.

Foto: Jonas Ahm / Greenpeace

En klagesag fra Greenpeace mod Danish Crowns produktserie "klimakontrolleret gris" skal ikke behandles hos Forbrugerombudsmanden, men hos Fødevarestyrelsen i stedet.

Det vækker frustrationer hos den grønne organisation, der ser større muligheder for at få medhold i klagen hos ombudsmanden end hos styrelsen. Det skriver Journalisten.

"Vi har lagt et stort arbejde i at vise, at vores klage netop var i forhold til markedsføringsloven. Og så håbede vi, at forbrugerombudsmanden ville tage den," siger Kristine Modvig Clement, kampagneleder hos Greenpeace, til mediet.

Ifølge kampagnelederen stiller det organisationens sag et dårligere sted, da Fødevarestyrelsen behandler sager efter Fødevareinformationsforordningen og ikke efter markedsføringsloven, som det er tilfældet hos Forbrugerombudsmanden.

Arla vinder klagesag om greenwashing  

Fødevarestyrelsen har tidligere i denne sommer behandlet en klagesag fra Margarineforeningen mod Arlas markedsføring af økologiske produkter, som blev betegnet som "CO2-neutral mælk", hvor opkøb af klimakreditter i udlandet godtgør betegnelsen. Her fik Margarineforeningen ikke medhold i sagen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs