Klagesag om Danish Crown rykkes til Fødevarestyrelsen: Klager ærgrer sig

Behandlingen af Greenpeaces klagesag over Danish Crowns "klimakontrolleret gris" er rykket fra Forbrugerombudsmanden til Fødevarestyrelsen. Det vækker ærgrelse hos organisationen.
Foto: Jonas Ahm / Greenpeace
Foto: Jonas Ahm / Greenpeace

En klagesag fra Greenpeace mod Danish Crowns produktserie "klimakontrolleret gris" skal ikke behandles hos Forbrugerombudsmanden, men hos Fødevarestyrelsen i stedet.

Det vækker frustrationer hos den grønne organisation, der ser større muligheder for at få medhold i klagen hos ombudsmanden end hos styrelsen. Det skriver Journalisten.

"Vi har lagt et stort arbejde i at vise, at vores klage netop var i forhold til markedsføringsloven. Og så håbede vi, at forbrugerombudsmanden ville tage den," siger Kristine Modvig Clement, kampagneleder hos Greenpeace, til mediet.

Ifølge kampagnelederen stiller det organisationens sag et dårligere sted, da Fødevarestyrelsen behandler sager efter Fødevareinformationsforordningen og ikke efter markedsføringsloven, som det er tilfældet hos Forbrugerombudsmanden.

Arla vinder klagesag om greenwashing  

Fødevarestyrelsen har tidligere i denne sommer behandlet en klagesag fra Margarineforeningen mod Arlas markedsføring af økologiske produkter, som blev betegnet som "CO2-neutral mælk", hvor opkøb af klimakreditter i udlandet godtgør betegnelsen. Her fik Margarineforeningen ikke medhold i sagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også