Europæisk centralbank på vej til at diskutere stop for støtteopkøb i næste uge

Den Europæiske Centralbank (ECB) overvejer at reducere det specielle opkøbsprogram relateret til pandemien. Emnet kan blive diskuteret ved møde i næste uge, melder den østrigske centralbankchef.
ECB har haft særlig gang i støtteopkøb under coronakrisen. | Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix/AP
ECB har haft særlig gang i støtteopkøb under coronakrisen. | Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix/AP
AF RITZAU FINANS

Der kan være opbrud på vej i Den Europæiske Centralbanks støtteopkøb af statsobligationer i forbindelse med coronapandemien.

Den østrigske centralbankchef, Robert Holzmann, der er medlem af ECB's styrelsesråd, siger tirsdag, at centralbanken skal til at begynde at diskutere, hvordan den vil fase pandemistøtten ud, og fokusere på, hvilke ting i værktøjskassen der kan hjælpe til med at holde målet om en inflation på 2 pct.

Det skriver Bloomberg News.

Den økonomiske genopretning breder sig som ventet, hvilket gør det muligt at overveje at neddrosle de støtteforanstaltninger, der er blevet lavet for at holde hånden under økonomien - herunder pandemiopkøbene af statsobligationer, det såkaldte PEPP-program.

"Vi er nu i en situation, hvor vi kan begynde at tænke på at reducere det specielle pandemiprogram. Jeg tror, at det er en vurdering, vi deler," siger Holzmann forud for mødet i ECB i næste uge.

"Vi får mulighed for at diskutere, hvordan vi kan lukke pandemi-delen og fokusere på inflationen," siger han.

Mens andre centralbanker som den amerikanske, Federal Reserve, og den britiske, Bank of England, har luftet intentioner om gradvis at udfase krise-æraen, har ECB hidtil holdt fast i hjælpepakkerne til økonomien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også