Watch Medier

Regeringen vil hæve skatten på aktiegevinster

Som del af et nyt reformudspil vil regeringen hæve skattesatsen fra 42 procent til 45 procent for aktiegevinster på over 56.500 kr.

Aktiegevinster over 56.500 kr. skal beskattes hårdere. | Foto: Colourbox

Regeringen lægger op til at hæve beskatningen på aktiegevinster som del af et større reformudspil, som regeringen præsenterede tirsdag.

Når man investerer penge i aktier, bliver man i dag beskattet med 27 procent for de første 56.500 kroner af gevinsten og 42 procent for beløb derover.

Konkret vil regeringen hæve beskatningen på gevinster over 56.500 kroner fra 42 procent til 45 procent. Ændringen vil dermed ramme de personer, der har de største aktieindkomster.

Hvis man et år sælger aktier med en gevinst på 100.000 kroner, vil den forhøjede skattesats betyde, at man skal betale omkring 1300 kroner mere i skat end i dag.

Skatten var frem til 2010 på 45 procent, men blev sænket af den daværende VK-regering til 42 procent. Nu vil regeringen altså have skatten tilbage til 45 procent.

Ifølge Skatteministeriet ejer mere end en million personer børsnoterede aktier for frie midler.

Det vil sige aktier købt for opsparede penge - pensionsopsparingen indgår ikke her.

Ifølge tænketanken Taxfoundation er Danmark med den nuværende sats på 42 procent det land i Europa, som har den højeste marginalskat på aktiegevinster - altså skatten på den sidste tjente krone.

I Sverige, Norge og Finland er satsen mellem 30 og 34 procent.

DI advarer

Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Industri vil en forhøjelse af aktieskatten gøre det sværere for virksomheder - især nystartede virksomheder - at tiltrække investeringer. Sådan lyder fra politisk direktør Emil Fannikke Kiær.

"Når man hæver beskatningen på aktier, gør man det mindre attraktivt i virksomheder, som får sværere ved at skaffe finansiering til investeringer. Man hæmmer innovationen. Det er en helt skæv vej at gå ind på," siger han.

Læs mere her:

Højere aktieskat er uspiselig for Venstre og Konservative 

Regeringen vil sænke dagpenge for unge nyuddannede til 9500 kroner

Regeringen vil bruge 1 milliard på forhøjet forskningsfradrag

Se hovedpunkterne i regeringens reformudspil 

Mere fra Watch Medier

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs