Bestseller på nippet til at trække sig fra Myanmar

Den danske tøjgigant Bestseller er nu i gang med at overveje, om man skal forlade Myanmar for altid eller blot trække sig midlertidigt, efter at landets militær har taget kontrollen med landets tøjfabrikker, skriver Politiken.
Militæret har ikke bare taget magtem i Myanmar. De tjener også penge på tøjfabrikkerne. Derfor er Bestseller af lokale fagforeninger blevet opfordret til at forlade landet. | Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Militæret har ikke bare taget magtem i Myanmar. De tjener også penge på tøjfabrikkerne. Derfor er Bestseller af lokale fagforeninger blevet opfordret til at forlade landet. | Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Situationen i Myanmar er nu så slem, efter militæret tog magten i Myanmar, at lokale fagforeninger direkte opfordrer udenlandske virksomheder til at trække sig ud. Det gælder også Bestseller, som får produceret tøj på 29 fabrikker. Den opfordring har den danske tøjgigant valgt at følge, skriver Politiken.

Bestseller vil nu overveje, om man skal forlade Myanmar for altid eller blot trække sig midlertidigt. Foreløbig fastholder man at få udført de ordrer, som allerede er afleveret til fabrikkerne, men vil undlade at placere nye ordrer, mens man overvejer, hvad der skal ske fremover.

"Hvis vi bliver, risikerer vi uforvarende at støtte militærstyret, hvilket vi ikke ønsker, mens vi modsat efterlader over 48.000 mennesker uden job eller sikkerhed – under en pandemi – hvis vi forlader landet. Det er et meget betydeligt dilemma, og derfor vil vi, i dialog med myndigheder, NGO’er, øvrige danske virksomheder i Myanmar og eksperter, naturligvis overveje alle muligheder meget omhyggeligt," skriver pressechef i Bestseller Kasper Reggelsen til Politiken. Han peger på, at der ikke findes en enkel løsning.

Presset på Bestseller kommer blandt andet fra lokale fagforeninger, der er gået sammen og opfordrer vestlige virksomheder til at forlade landet. EN fagforeningsaktivist siger til Politiken, at situationen dårligt kan blive værre, og at det, skønt det vil koste mange arbejdspladser, er bedre, fordi det samtidig vil afskære militæret fra at få indtægter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også