Watch Medier

Kinesiske myndigheder giver instrukser til Evergrande

Kinesiske myndigheder har indskærpet over for den pressede ejendomsudvikler Evergrande, at den skal overholde sine forpligtelser, men har angiveligt ikke tilbudt finansiel støtte. Frygt for et muligt kollaps i Evergrande har de seneste dage skabt rystelser i det finansielle system ud over Kinas grænser.

Kontakten mellem de kinesiske myndigheder og ejendomsgiganten Evergrande tolkes positivt på aktiemarkedet. | Foto: PETER PARKS/AFP / AFP

De kinesiske myndigheder har indskærpet over for den konkurstruede ejendomsudvikler China Evergrande, at selskabet skal undgå at misligholde sit forestående obligationslån, tilbagebetale investorer og fokusere på at færdiggøre igangværende projekter. Det skriver Bloomberg News og Reuters på baggrund af unavngivne kilder.

Myndighederne skal ifølge kilderne have fortalt repræsentanter fra Evergrande, at selskabet aktivt skal kommunikere med kreditorer for at undgå at misligholde Evergrandes kortsigtede lån.

Ejendomsudvikleren skal torsdag betale 83,5 mio. dollar i renter på et obligationslån. Der har været meldinger om, at der er fundet en aftale mellem Evergrande og kreditoren, men de nærmere detaljer er ikke kendt.

Ifølge kilderne var der ikke indikationer på, at de kinesiske myndigheder på mødet tilbød finansiel støtte til Evergrande, skriver Bloomberg.

Investorerne har dog torsdag reageret positivt og sendt aktien i Evergrande op, da samtalerne mellem myndighederne og Evergrande indikerer, at den kinesiske regering ønsker at undgå et ukontrolleret kollaps i selskabet. Noget, der kan få vidtrækkende konsekvenser for både den kinesiske økonomi, men også resten af verden.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs