Kina forbyder transaktioner med kryptovaluta

Kursen på bitcoin falder med seks procent efter melding om forbud mod handel med kryptovaluta. Denne gang omfatter forbuddet også handel via udenlandske platforme.
Den kinesiske centralbanks hovedsæde i Beijing. | Foto: Jason Lee/Reuters/Ritzau Scanpix
Den kinesiske centralbanks hovedsæde i Beijing. | Foto: Jason Lee/Reuters/Ritzau Scanpix
AF ritzau og hella andersen

Kina vil forbyde handlen med kryptovalutaer som bitcoin.

Det er landets centralbank, Peoples bank of China, der betegner alle overførsler med kryptovaluta som ulovlige og vil forbyde dem. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Centralbanken skriver i en meddelelse, at handel og spekulation i bitcoin og andre kryptovalutaer de seneste år er blevet meget udbredt, men at det forstyrrer den økonomiske orden.

Ifølge centralbanken bliver kryptovaluta brugt til hvidvask af penge, bedrageri, pyramidespil og andre ulovlige aktiviteter.

Kursen på en bitcoin er efter nyheden faldet med knap seks procent til 42.400 dollar. Faldet skal ses i lyset af, at kursen det seneste år er omtrent firedoblet.

Centralbankens indgriben synes specielt rettet mod udenlandske platforme for handel med kryptovalutaer. Det bliver nu ulovligt for disse platforme at gennemføre handler med personer bosat i Kina. Dermed vil centralbanken angiveligt lukke et hul i det forbud mod den indenlandske handel med kryptovaluta, der allerede blev iværksat i maj. Siden da har kinesere nemlig fortsat investeret i kryptovaluta - blot via udenlandske handelsplatforme.

Anonym betalingsform

Bitcoin er reelt computerfiler, der opbevares i en "digital tegnebog" på en harddisk.

Man behøver ikke købe en hel bitcoin, men kan også handle en lille bid - for eksempel en tusindedel.

De kan bruges som betaling, og alle transaktioner registreres anonymt på en offentligt tilgængelig database kaldet blockchain.

Der findes omkring 18,8 millioner bitcoins. Der kan maksimalt blive udviklet 21 millioner styk.

De bliver løbende skabt af avancerede computere, som kræver enorm computerkraft, der på verdensplan kræver enorme mængder energi. Det kaldes mining.

De kinesiske myndigheder har også meldt ud, at man vil sætte en stopper for mining, hvilket skal være med til, at landet nedbringer sin udledning af CO2, skriver finansmediet Bloomberg News.

Flere regioner i Kina har allerede forbudt mining tidligere i år, skriver Reuters. I

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også