Centralbankchefer: Tech-giganters finanstjenester bør reguleres

Med sine platforme og store datasæt kan tech-giganterne udmanøvrere de traditionelle banker inden for en række finansielle ydelser. Det vækker bekymring hos flere centralbankchefer.
Yi Gang er den øverste chef for Kinas centralbank. | Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix
Yi Gang er den øverste chef for Kinas centralbank. | Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix

Flere centralbankchefer hilser innovation velkommen, men frygter, at tech-giganterne bliver nye bankmonopoler, skriver Børsen Pro Finans med henvisning til en konference.

Eksempelvis Apple og kinesiske Alipay har en fordele med deres store datasæt, da de er vokset til milliarder af mobilbetalende kunder og samtidig også udbyder en række andre ydelser som formuepleje og lån.

"Vi har set, at nogle fintech-virksomheder har været drevet uden de nødvendige tilladelser, og at nogle platformselskaber har samlet massive datamængder fra brugerne via e-handel, betalinger, søgehistorik på nettet og sociale relationer. Det har de brugt til at analysere brugernes kreditværdighed, og det er en kreditvurderingsvirksomhed, som de ikke har søgt eller fået tilladelse til," fremhævede den øverste chef for Kinas centralbank, Yi Gang, på konferencen.

Han fik opbakning fra den franske centralbankchef François Villeroy de Galhau samt Robert Campos Neto, centralbankchef i Brasilien.

Over for Børsen Pro afviser chefne for Aplpe Pay, at der skulle være grund til bekymring.

Dankortets entre i Apple Pay får blandet modtagelse hos større banker

Danske Bank tilknytter Dankort til Apple Pay  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også