Watch Medier

Berlingske Media får grønt lys til navne- og ejerskifte på Loud

Radio- og tv-nævnet godkender Berlingske Medias anmodning om at blive hovedejer af Loud og ændre radioens navn til 24syv. Det erfarer netmediet Frihedsbrevet. (Opdateret)

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Radio- og tv-nævnet har valgt at nikke ja til, at Berlingske Media øger sin ejerandel på 40 pct. af Radio Loud til 91 pct. Samtidig gives der grønt lys til at ændre DAB-kanalens navn til 24syv fra nytår.

Det erfarer netmediet Frihedsbrevet fredag, og Radio- og tv-nævnet har efterfølgende udsendt en pressemeddelse om afgørelsen.

Radiokanalen vil dog stadig være underlagt kravet om at sende live-timenyheder, ligesom der ikke uden videre kan produceres podcast, der ikke sendes på DAB. Nævnet fastholder også, at radiokanalens primære målgruppe er de unge.

Afgørelsen kommer i kølvandet på, at Radio- og tv-nævnet i begyndelsen af oktober udtalte skarp kritik af flere mangler hos Radio Loud efter gennemgang af radioens public service-redegørelse. Kritikken var rettet mod "en række væsentlige mangler", herunder at kanalen ikke har leveret på kravet om antal live-udsendelser, kravet til interaktion med lytterne og forpligtelsen til at have journalister placeret i fire byer.

Nævnet pålagde Louds ledelse at komme med en plan inden 14 dage for, hvordan kanalen vil sikre, at der er rettet op på punkterne senest 4. februar 2022. Loud sendte køreplanen til Nævnet 19. oktober, hvor Loud samtidig indgav en redegørelse for sine planer om at ændre i "program, profil og organisation".

Her fremgik det, at Kulturradio Danmark, selskabet bag Radio Loud, ønsker at ændre kanalens navn til 24syv. Samtidig søgte Radio Loud om tilladelse til et ejerskifte, der gør Berlingske Media til hovedejer af Kulturradio Danmark.

Planerne har mødt voldsom kritik fra en række aktører på podcastmarkedet, der mener, at ændringerne vil forvandle kanalen til en statsfinansieret podcastfabrik for Berlingske Media.

Radio Loud gik i luften 1. april 2020 efter at have vundet udbuddet af en ny DAB-kanal, som blev vedtaget af den forrige VLAK-regering. Ud over Loud ansøgte også Radio24syv og Dk4 Radio om sendetilladelsen. Inden da var Radio24syvs tidligere FM-kanal i et udbud gået til den nyetablerede Radio4.

Læs mere her:

Fagfolk: Navne- og ejerskifte fjerner ikke Radio Louds største udfordring

"Jeg forstår godt diskussionen og frygten blandt de private podcastoperatører"

Overblik: Historien om Radio Loud 

"Voldsom" arbejdsbyrde fra Loud-sag presser Radio- og tv-nævnet 

Mere fra Watch Medier

Fjerde opjustering: Mærsk varsler gigantoverskud

A.P. Møller-Mærsk regner nu med et resultat før renter og skat på små 20 mia. dollar eller knap 130 mia. kr. for hele 2021. De voldsomme prisstigninger på containerfragt har fået rederigiganten til at opjustere fire gange.

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage, ligesom Irmas kædedirektør forfremmes, og en afløser udnævnes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs