Watch Medier

700 minkavlere anlægger sag mod staten

Minkavlere blev lovet fuld erstatning for deres destruerede minkskind, men den svarer ikke til den nuværende markedspris. Derfor lægger omkring 700 minkavlere sag an mod staten for over en halv milliard kroner.

Tage Pedersen er formand for Dansk Pelsavlerforening. | Foto: PR Kopenhagen Fur

Mange minkavlere var nødsaget til at destruere deres skind, inden de kunne sælges på auktion, hvortil avlerne blev kompenseret med 250 kr. pr. destrueret skind.

I gennemsnit har minkskind dog solgt for 323 kr. på Kopenhagen Furs auktioner gennem året, og derfor vil omkring 700 minkavlere have yderligere godtgørelse for sine skind, skriver Børsen.

"Vi kan ikke leve med, at alle de avlere, der desværre måtte destruere dyrene, stilles ringere, end de avlere, som under et i øvrigt umenneskeligt pres faktisk fik pelset og kunne sælge skindene, så i det mindste nogle af værdierne kunne reddes. Derfor indleder vi nu et samlet søgsmål på vegne af de berørte avlere," skriver Tage Pedersen, formand for Dansk Pelsavlerforening, i en mail til mediet.

Det samlede krav lyder på 600 mio. kr., som svarer til differencen mellem de to priser ganget med de otte millioner skind, der blev brændt.

En af disse minkavlere er Poul Erik Bagger, der anerkender, at prisen er drevet af det mindre udbud, der kom ved destruktionen af millioner af skind, men sagen er blevet blåstemplet af en unavngivet advokat, påpeger han.

Regeringen indgik en minkaftale med partierne Venstre, Radikale Venstre, SF og Liberal Alliance. Her blev afsat næsten 19 mia. kr. i erstatning til hele erhvervet, hvoraf 3,1-4,1 mia. kr. går til følgeindustrien.

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs