Watch Medier

Autoværkstedskæde dømt for ulovlig markedsføring

Vestre Landsret har afgjort, at autoværkstedskæden Skorstensgaard forbydes at bruge 16 ikke-dokumenterede udsagn til at lokke kunder til.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Løfter om besparelser som "vi er 20-40 procent billigere end mærkeværkstederne" eller "vi har tyske værkstedspriser" må ikke længere benyttes af Skorstensgaard - en landsdækkende kæde af autoværksteder.

Det har Vestre Landsret torsdag besluttet.

Det begrundes med, at Skorstensgaards reklame i flere tilfælde har manglet den nødvendige dokumentation.

Skorstensgaard valgte, med mindre end to uger før sagen skulle for landsretten, at erkende, at ni af udsagnene var vildledende eller på anden måde ulovlige efter markedsføringsloven.

Det skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Samlet set er der 16 udsagn, som Skorstensgaard ikke længere må bruge, fordi de er ulovlige efter markedsføringsloven.

Det er brancheorganisationen De Danske Bilimportører, der har lagt sag an mod Skorstensgaard. De Danske Bilimportører mener, at kædens markedsføring har været i strid med god markedsføringsskik.

Sø- og Handelsretten medgav sidste år, at Skorstensgaards reklame i flere tilfælde har manglet den nødvendige dokumentation, og torsdag erklærede landsretten sig enig med Sø- og Handelsretten.

Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører er godt tilfreds med dommen, siger han i pressemeddelelsen.

"Dagens dom er en stor sejr for forbrugerne. De kan ikke være tjent med uautoriserede værksteders ulovlige markedsføring, der systematisk vildleder forbrugerne," siger Mads Rørvig.

Nyt tiltag fra Toyota kan sætte gang i konkurrencen på garantier 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs