Watch Medier

Coronavariant skærper rejserestriktioner for yderligere tre lande

Angola, Malawi og Zambia tilføjes listen over lande med skærpede rejserestriktioner efter fund af ny variant.

Danmark har nu skærpet rejserestriktionerne til 10 afrikanske lande i kølvandet på fund af coronavarianten Omikron. | Foto: Jonas Olufson

Danmark indfører skærpede rejserestriktioner for yderligere tre lande i det sydlige Afrika i kølvandet på fund af den nye coronavariant Omikron. mDet drejer sig om Angola, Malawi og Zambia.

Det sker ud fra et forsigtighedsprincip samt fund af varianten i Malawi, oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Natten til lørdag trådte lignende restriktioner i kraft for Sydafrika og seks omkringliggende lande - Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Namibia og Eswatini, tidligere Swaziland.

Restriktionerne betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til de pågældende lande. Desuden skal indrejsende til Danmark fra de nævnte lande have foretaget en test senest inden for 24 timer efter indrejse og isolere sig i ti dage efter ankomst til Danmark.

Omikron-varianten blev opdaget først i Sydafrika, men varianten har senere spredt sig til en række andre lande. Søndag bekræftede de danske sundhedsmyndigheder, at to personer i Danmark er smittet med virusvarianten.Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde søndag aften, at han ikke kunne udelukke restriktioner mod flere lande.

Ambitionen er at hindre varianten i at sprede sig så lang tid som muligt, fortalte han og udelukkede samtidig yderligere restriktioner i det danske samfund.

Opfordrer til test og isolation

Omikron frygtes at være mere smitsom end den dominerende Delta-variant. Den er muligvis også mindre følsom over for antistoffer fra vacciner. Der mangler dog officielle data til at be- eller afkræfte disse formodninger.

De nye rejserestriktioner betyder også, at udlændinge med bopæl i de pågældende lande kun kan rejse til Danmark, hvis de har et særligt anerkendelsesværdigt formål. De skal også kunne fremvise en negativ test foretaget før afrejsen.

Sundhedsmyndighederne opfordrer desuden alle, der har opholdt sig i områderne siden 16. november, til at lade sig isolere og tage en PCR-test på fjerde- og sjettedagen efter indrejsen. Det gælder, uanset at man er vaccineret.

De udvidede restriktioner træder i kraft mandag 29. november klokken 12.

Rejseregler for syv afrikanske lande strammes efter ny virusvariant

EU-agentur: Høj risiko for at ny variant spreder sig i Europa 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs