Watch Medier

Ny formand for aktionærforening er imod højere aktieskat

Selv om Mette Reissmann har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet, er hun som ny formand for Dansk Aktionærforening ikke enig med sit parti om at ville hæve skatten på aktier.

Mette Reissmann er nyvalgt formand for Dansk Aktionærforening. | Foto: Stine Tidsvilde

Mette Reissmann, der er bedst kendt for sin rolle som privatøkonomisk ekspert i tv-programmet Luksusfælden, er blevet valgt til ny formand for Dansk Aktionærforening, og i et interview med Børsen fortæller det tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet, at hun er imod at hæve skatten på aktier.

"Tiden er nok ikke til at begynde at hæve procentsatsen. Jeg mener i stedet, at man skal gå andre veje og i højere grad stimulere, at vi får alle med. Jeg synes f.eks., at aktiesparekontoen er et godt redskab til at få folk til at spare op. Grundlæggende mener jeg ikke, at aktier er det onde. Jeg mener tværtimod, at aktier giver muligheder og er med til at skabe velstand og dermed også velfærd," siger Mette Reissmann.

Hun sad i Folketinget for Socialdemokratiet fra 2011 til 2019 og er netop blevet valgt ind i Borgerrepræsentationen i København. Alligevel er hun uenig med sit parti, der vil hæve skatten på aktiegevinster for over 56.500 kr. til 45 pct. fra 42 pct.

Mette Reissmann afløser Ole Søeberg som formand for Dansk Aktionærforening.

Mette Reissmann er ny formand for Dansk Aktionærforening 

Tænketank: Regeringens plan om højere aktieskat giver stort set intet i kassen

Mere fra Watch Medier

Fjerde opjustering: Mærsk varsler gigantoverskud

A.P. Møller-Mærsk regner nu med et resultat før renter og skat på små 20 mia. dollar eller knap 130 mia. kr. for hele 2021. De voldsomme prisstigninger på containerfragt har fået rederigiganten til at opjustere fire gange.

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage, ligesom Irmas kædedirektør forfremmes, og en afløser udnævnes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs