Tysk energiselskab vinder lodtrækning om Danmarks næste havmøllepark

Fem ud af de seks bydere på havmølleparken Thor bød ind med den lavest tilladte pris på at opføre 1.000 megawatt. Ørsted, CIP og Andel, Total Energies, Iberdrola og Vattenfall måtte dog gå tomhændede hjem. Vinderen blev tyske RWE.
Havmølleparken Thor skal opføres af RWE. | Foto: Siemens Gamesa/Paul-Langrock.de Agentur Zenit +49 172 3120 333 foto@paul-langrock.de
Havmølleparken Thor skal opføres af RWE. | Foto: Siemens Gamesa/Paul-Langrock.de Agentur Zenit +49 172 3120 333 foto@paul-langrock.de

Juletræet i Energistyrelsens foyer var onsdag formiddag i gang med at blive pyntet. Mens det udenfor stod ned med en omgang klæg og slaskende sjap, som det ville kræve meget høj julestemning at tolke som sne. En stemning, som formentlig kun RWE kunne mønstre. Det var således det tyske energiselskabs navn, der kom op af bowlen, da der blev trukket lod om, hvem der får lov at opføre havmølleparken Thor ud for Thorsminde.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også