Watch Medier

Tysk energiselskab vinder lodtrækning om Danmarks næste havmøllepark

Fem ud af de seks bydere på havmølleparken Thor bød ind med den lavest tilladte pris på at opføre 1.000 megawatt. Ørsted, CIP og Andel, Total Energies, Iberdrola og Vattenfall måtte dog gå tomhændede hjem. Vinderen blev tyske RWE.

Havmølleparken Thor skal opføres af RWE. | Foto: Siemens Gamesa/Paul-Langrock.de Agentur Zenit +49 172 3120 333 foto@paul-langrock.de

Juletræet i Energistyrelsens foyer var onsdag formiddag i gang med at blive pyntet. Mens det udenfor stod ned med en omgang klæg og slaskende sjap, som det ville kræve meget høj julestemning at tolke som sne. En stemning, som formentlig kun RWE kunne mønstre. Det var således det tyske energiselskabs navn, der kom op af bowlen, da der blev trukket lod om, hvem der får lov at opføre havmølleparken Thor ud for Thorsminde.

Det annoncerede Energistyrelsen formelt onsdag middag.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs