Watch Medier

Bestyrelsesformand undskylder for svigt af kvinder på TV 2 Nyhederne

Ligesom TV 2's adm. direktør undskylder formanden på den statsejede tv-station nu også de ledelsessvigt, kvindeligt ansatte på TV 2 Nyhederne har været udsat for, og som bliver belyst i et aktuel dokumentarprogram.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

TV 2's bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, undskylder i en pressemeddelelse de svigt, mange kvindeligt ansatte har oplevet i deres tid på TV 2 Nyhederne.

I dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen", der blev udgivet mandag på discovery+, står 11 kvinder frem, der arbejder eller har arbejdet på TV 2 Nyhederne, og beskriver bl.a. en sexistisk kultur, hvor der blev talt og ageret grænseoverskridende af mandlige chefer.

"På trods af at de store svigt er sket længe før min formandsperiode, vil jeg gerne undskylde på TV 2's vegne. Det var med forfærdelse, jeg hørte historierne fra kvinderne i dokumentaren. Det rørte mig dybt, og jeg kan kun inderligt beklage, at man ikke var i stand til at beskytte disse kvinder i deres tid på TV 2. Det har aldrig været i orden at bruge sin position til at udnytte eller undertrykke andre," siger Jimmy Maymann, der har været formand siden 2018, i meddelelsen.

Langt sejt træk

En advokatundersøgelse pegede sidste år på, at nyhedsafdelingen på TV 2 led under en rå og macho-præget tone og omgangsform. Jimmy Maymann pointerer, at han har tillid til, at det arbejde, der er sat i gang på TV 2 for at ændre kulturen, vil give resultater.

"Vi er fuldt bevidste om, at dette er et langt sejt træk, men vi er kommet langt, siden arbejdet begyndte, og vi forventer, at vi sammen med alle vores dygtige medarbejdere kan bruge dette til at rykke tættere sammen, ændre kulturen og skabe en sund arbejdsplads med plads til alle," siger Jimmy Maymann.

Også TV 2's adm. direktør, Anne Engdal Stig Christensen, har undskyldt over for kvinderne og opfordrer i meddelelsen til at kigge fremad.

"Til trods for at vi via en dokumentarserie igen bliver epicenter for #MeToo-debat, vil vi insistere på at kigge frem og diskutere ligestilling, ligeværd og fælles kultur på et generelt niveau – til gavn for vores fælles arbejdsplads," siger Anne Engdal Stig Christensen.

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs