Watch Medier

Ny EU-plan kan give leveringstjenester en dyr regning

I denne uge forventes det, at EU fremlægger en ny plan, som skal sikre bedre rettigheder til leveringsbude.

Foto: Toby Melville / Ritzau Scanpix

I EU er der omtrent 4,1 mio. leveringsbude.

Står det til EU, skal de i fremtiden kategoriseres som medarbejdere, hvilket kan blive en dyr fornøjelse for leveringstjenesterne.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge mediet, der har set udkastet til den nye plan, vil det koste leveringstjenesterne 4,5 mia. euro mere om året, at leveringsbudene blandt andet får mindsteløn i de respektive EU-lande.

Leveringstjenesterne har allerede været ude at kritisere det nye forslag, som, de mener, vil lede til frafald i medarbejdere. Fredag den 3. december indhentede rygtet om en dyr regning også børserne, hvor Deliveroo faldt med 5,6 pct., og Delivery Hero faldt 2,7 pct.

I en risikovurdering udarbejdet af den Europæiske Kommission fremgår det, at kommissionen ikke kan udregne eventuelle tabte job, men at den nye plan vil påvirke medarbejdernes fleksibilitet. Derudover vil EU-planen føre til, at det bliver dyrere for forbrugerne at bruge leveringstjenesterne.

Planen forventes at blive offentliggjort i denne uge.

Tjekkisk udfordrer vil skubbe til tysk onlinemarked

Juledagene bliver ny højtid for madleverandører og restauranter

Wolt-bude indtager gaderne i Næstved 

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs