Watch Medier

Efterretningstjeneste: Vestas-hackere kan have bånd til angreb på amerikansk olieledning

Hackergruppen, som de seneste to uger har holdt interne Vestas-data som gidsel, er langtfra ukendt hos Forsvarets Efterretningstjeneste. Flere rapporter giver et indblik i rekruttering og mål for "Lockbit 2.0" – og viser potentielle bånd til et omfattende angreb på Colonial Pipeline.

Foto: vestas

KØBENHAVN / BRUXELLES – Det var ikke kun tre gutter med Wifi og Redbull i en kælder, der lagde beslag på de interne IT-systemer hos en af dansk erhvervslivs helt store kæmper, Vestas.

Flere rapporter fra Forsvarets Efterretningstjeneste tegner nemlig et dystert og professionelt billede af de cyberkriminelle i hackergruppen Lockbit 2.0, der de seneste 14 dage har holdt interne data som gidsel hos vindmølleproducenten.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs