Medie: EU vil nedlægge veto mod sydkoreansk værfsfusion

Den storstilede sammenlægning af de sydkoreanske værfter Daewoo og Hyundai er på vej til at få et veto fra EU's konkurrencemyndighed, skriver Reuters. EU venter afgørelse om fusionen inden 20. januar.
Foto: Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering/Yonhap
Foto: Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering/Yonhap

EU's konkurrencemyndighed ventes at nedlægge veto mod fusionen af de to sydkoreanske skibsværfter Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) og Hyundai Heavy Industries.

Det siger kilder med kendskab til processen til nyhedsbureauet Reuters.

EU er angiveligt bekymret over, at en sammenlægning af de to værfter vil skabe en unfair markedsposition med to store værfter i stedet for de i dag tre.

Det sydkoreanske medie Korea Times skrev også for nylig på baggrund af unavngivne kilder, at EU-Kommissionen skulle være på vej med en beslutning om at blokere for fusionen. En sag, som kommissionen på det tidspunkt ikke ønskede at kommentere over for ShippingWatch.

Værfterne har uformelt foreslået en række løsninger, herunder at sælge en del af et ejet værft fra, men det har ikke været nok til at formilde EU, og der er ikke blevet fremlagt et officielt forslag, siger kilderne til Reuters.

EU-Kommissionens behandling af sagen har været sat i bero siden 13. juli sidste år på grund af manglende oplysninger, men i sidste uge kom det frem, at myndigheden venter at offentliggøre sin beslutning inden d. 20. januar 2022.

EU venter afgørelse om sydkoreansk værftsfusion inden 20. januar

Medie: EU vil blokere stor sydkoreansk værftsfusion 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også