Kompensationspakkerne kan være fortid, viser lækkede notater

Erhvervslivet venter spændt på, hvad en ekspertgruppe anbefaler i forhold til kompensationspakker. De kan ende med at blive skuffede, viser lækkede notater.
Måske er det slut med information fra erhvervsminister Simon Kolleup om hjælpepakker til erhverv. | Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Måske er det slut med information fra erhvervsminister Simon Kolleup om hjælpepakker til erhverv. | Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Ifølge lækkede notater fra en ekspertgruppe udpeget af regeringen i juni, kan det være slut med hjælpepakker til de erhverv, der må nedlukkes grundet restriktioner mod pandemien. Det skriver Berlingske Business.

Ekspertgruppen anbefaler tilsyneladende, at der ikke er lagt op til garanti for offentlig erstatning i den nye epidemilov. Det skal kun ske, når det drejer sig om nedlukning af et erhverv, som da mink-erhvervet blev nedlukket i november 2020.

"Når samfundet pålægger virksomheder ikke at udøve deres erhverv, altså lægger dem hindringer i vejen, så er det også samfundet, der må samle den regning op. Alt andet er principielt helt forkert," siger Torsten Schack Pedersen, der er er erhvervsordfører for Venstre.

Ifølge Berlingske anbefaler ekspertgruppen, at der fremover skal sættes ind med likviditetsordninger i tilfælde af nye nedlukninger.

Trepartsaftale sikrer kortvarig aftale om lønkompensation

Aflyste julefrokoster rammer fadølsleverandør

Grøntsagsproducent tager forbud mod julefrokoster med ro  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også