DSB svarer på privatiseringsønske med MC Einar-citat

Politikeren Søren Gade ønsker mere konkurrence på togdriften i Danmark, som "kan få DSB til at oppe sig," og udtrykker derfor i et debatindlæg et ønske om mere privatisering. Nu svarer DSB på kritikken.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

DSB har alt for mange aflysninger og forsinkelser, mener europaparlamentarikeren Søren Gade (V).

Han mener derfor, at der er behov for øget privatisering af jernbanen i Danmark, så det statsejede togselskab får konkurrence. Sådan lød det i et debatindlæg i Jyllands-Posten i sidste uge.

"Spørger du mig, mener jeg, at togdriften bør yderligere privatiseres. Så vi får skabt en sund konkurrence og et frit marked, der kan få DSB til at oppe sig, så tiderne overholdes. Så vi får hurtigere tog. Så vi får billigere togbillet. Og så forbrugerne får den service, de betaler for," skriver Søren Gade.

Men ifølge kommunikationschefen i DSB, Niels-Otto Fisker, er Søren Gades argumenter ikke baseret på et faktuelt grundlag. Sådan lyder det torsdag i et debatindlæg fra kommunikationschefen i samme avis.

DSB holder sig af princip normalt ude af politiske diskussioner, men ifølge kommunikationschefen er det vigtigt at forstå, at vilkårene er ens for offentlige og private selskaber, og at ingen af de to typer af selskaber kan garantere, at der ikke opstår forsinkelser.

"Det er, som om Søren Gade nynner med på MC Einars gamle sang "Jul det' cool": "Det er vinter, man forventer vel lidt kulde og sne. Men det' da klart at såd'n en sag må komme bag på DSB." Men hverken løvfald eller sne kommer mere bag på DSB end andre togselskaber her i verden," skriver Niels-Otto Fisker.

Klager forsinker DSB's salg af reservedelsproduktion til tysk udstyrskæmpe 

DSB's passageromsætning runder en milliard kroner for første gang siden corona  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også