Watch Medier

18 diskoteker idømmes bøder for karteldannelse

Diskoteker får bøder for kartelaftale, der har eksisteret i op til 15 år. Største bøde er dog kun på 278.000 kr. som følge af, at bøderne højst kan udgøre 10 pct. af omsætningen, der i 2020 var ekstraordinært lav.

18 diskoteker har været med i et kartel. | Foto: Tilde Døssing Tornbjerg

18 diskoteker og deres fælles indkøbsselskab idømmes bøder på op til 278.000 kroner for karteldannelse.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Diskotekerne har haft aftaler om ikke at åbne filialer i hinandens byer eller inden for en radius af 20 kilometer fra hinanden. Nogle aftaler har stået på i over 15 år.

"Det er en meget grov overtrædelse af konkurrenceloven, da kartelaftaler skader forbrugerne," siger formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, i pressemeddelelsen.

Det er indkøbsselskabet NOX Network samt 18 diskoteker, der hovedsageligt ligger i Jylland, der har erkendt lovovertrædelsen.

Overtrædelserne har fundet sted i perioder fra knap to år og op til 15 år. Bøderne er på mellem 28.000 kroner og 278.000 kroner.

Lave bøder skyldes lav omsætning

Bøderne er lave sammenlignet med bøder for lignende overtrædelser, skriver styrelsen. Det skyldes, at de maksimalt kan udgøre ti procent af virksomhedens samlede omsætning i foregående år.

Det er derfor omsætningen i 2020, der er udgangspunktet for bødeniveauet. I løbet af året måtte mange diskoteker holde lukket på grund af covid-19.

Og så har det været en formildende omstændighed, at alle virksomheder selv har medvirket til at få opklaret sagerne.

Indtil videre er der tale om 18 selskaber, der har accepteret bøderne, men styrelsen skriver, at sagen omfatter yderligere diskoteker. Flere af disse sager er dog ikke blevet afsluttet endnu.

Det er første gang, at Konkurrencerådet selv udsteder bødeforlæg, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det var en ændring, der trådte i kraft 4. marts i år, med hvilken der medfulgte et nyt civilt bødesystem. Det har givet muligheden for at udstede bøder samt for at indbringe sager for en domstol.

 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs