Netcompany vinder udbud om digital tinglysning

Efter et rodet forløb med flere udbud er det nu afgjort, hvem der fremover skal stå for drift og videreudvikling af det digitale tinglysningssystem.
Netcompany har leveret et bud på 80 mio. kr. for opgaven, som it-selskabet sikrer sig efter et turbulent forløb med flere udbud. | Foto: PR
Netcompany har leveret et bud på 80 mio. kr. for opgaven, som it-selskabet sikrer sig efter et turbulent forløb med flere udbud. | Foto: PR
Af MarketWire

Netcompany har efter en tumultarisk budrunde vundet udbuddet på driften og videreudviklingen af den digitale tinglysning og overtager dermed opgaven fra konkurrenten DXC, skriver Version2.

Det børsnoterede selskab har leveret et bud på 80 mio. kr. for opgaven. Det er 10 mio. kr. lavere end den estimerede pris.

Ifølge Version2 bød to andre leverandører på opgaven.

"Vi er stolte af, at myndighederne har beroet os den vigtige opgave at stå for den digitale tinglysning. I Netcompany har vi stor erfaring med at drifte og udvikle samfundskritiske løsninger, og det er den erfaring, vi trækker på her. Vi ser frem til at påbegynde arbejdet og levere en stabil og sikker løsning til gavn for både myndigheder og danskere," skriver selskabet til Version2.

Det bliver også Netcompanys opgave at varetage tinglysningsregistret, der fylder mere end 10 terabyte – over 10.000 gigabyte – der vokser med 0,5 terabyte om året.

Opgaven om at videreføre tinglysningsregistret har været et kaotisk forløb, skriver Version2. Netcompany har vundet opgaven ad hele tre omgange, efter DXC klagede og fik medhold i forbindelse med første udbudssejr, og senere var en teknisk fejl i udbudssystemet hos EU skyld i, at udbuddet måtte gå om.

Den hidtidige leverandør, DXC, har stået for driften af systemet i over ti år.

Domstolsstyrelsen genstarter udbud på ny

Tinglysningen kommer i udbud – igen

Domstolsstyrelsen kender ikke regningen for udbudskoks med digitalt tinglysningssystem 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også