Watch Medier

Medie: Epidemikommission vil holde natteliv lukket

Epidemikommissionen, der rådgiver regeringen og Folketinget, vil bevare en række restriktioner, så nattelivet skal holde lukket frem frem til februar, erfarer TV 2. En del af kulturlivet anbefales genåbnet på mandag med visse restriktioner.

De gældende restriktioner for natteliv og serveringssteder anbefales bevaret. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Epidemikommissionen indstiller til fastholdelse af en række gældende coronarestriktioner til og med 31. januar.

Det erfarer TV 2. Senere onsdag mødes de politiske partier for at diskutere kommissionens indstillinger til, hvilke restriktioner der skal og ikke skal forlænges.

Ifølge TV 2 anbefaler Epidemikommissionen, at restriktioner for nattelivet og serveringssteder forlænges.

Det vil indebære, at nattelivet fortsat skal være lukket. Og at serveringssteder fortsat skal stoppe for udskænkning af alkohol klokken 22 og lukke klokken 23.

Et generelt forbud om salg af alkohol fra klokken 23 til 5 bør også stadig gælde, hvis det står til kommissionen. Restriktionerne har været gældende siden 19. december.

Stigende coronasmitte var årsag til restriktionerne, som blev sat til at gælde fire uger. Derfor står de altså til at udløbe snart, hvis ikke de bliver forlænget.

Regeringen og Folketinget rådgives af Epidemikommissionen. Det er i sidste ende op til politikerne at beslutte, hvilke restriktioner der skal gælde.

Lempelser

Epidemikommissionen anbefaler ifølge TV 2 også, at der bliver åbnet mere på en række områder.

For eksempel er der lagt op til, at biografer, koncertsteder, teatre og kulturhuse kan genåbne fra 17. januar. Det vil imidlertid være med krav om coronapas, mundbind og deltagerbegrænsning.

Det samme erfarede Jyllands-Posten fra flere kilder tirsdag.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde tirsdag, at regeringens udgangspunkt er "at åbne så meget som muligt inden for kulturlivet så hurtigt som muligt".

Ifølge TV 2 anbefales det også, at der åbnes for højskoler, udendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere og zoologiske haver.

De kan åbne med krav om coronapas og mundbind, lyder anbefalingen.

Desuden anbefaler Epidemikommissionen, at arealkrav i folkekirken og andre trossamfund bortfalder fra natten til 16. januar.

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs