Watch Medier

Vestas kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed

Efter en plads som nummer 21 sidste år har vindmølleproducenten Vestas taget et tigerspring helt til tops i en omfattende opgørelse over verdens mest bæredygtige virksomheder.

Vestas-mølle. | Foto: vestas

Den danske vindmølleproducent Vestas er blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed.

Det er sket i den 18. årlige opgørelse fra det canadiske analysehus og erhvervsmagasin Corporate Knights over de mest bæredygtige virksomheder.

Efter en plads som nummer 21 i 2021 har Vestas taget et tigerspring helt til tops i målingen, hvor de 100 bedst performende i undersøgelsen har fået en plads på listen.

I undersøgelsen indgår 6914 virksomheder med en omsætning på over en milliard dollar, som er blevet bedømt på 23 indikatorer særligt relateret til bæredygtighed.

"Vestas har forbedret sin performance inden for bæredygtighed markant siden introduktionen af sin bæredygtighedsstrategi tilbage i 2020," fremgår det af en meddelelse fra Corporate Knights.

I det hele taget er danske virksomheder stærkt repræsenteret på listen.

Chr. Hansen indtager i år nemlig pladsen som nummer to, mens Ørsted, som toppede listen i 2020 - og sidste år lå nummer to efter franske Schneider Electric - i den nye opgørelse ender som nummer syv.

Novozymes og Coloplast ligger i den nye opgørelse endvidere henholdsvis på plads nummer 35 og 83.

Analytiker: Prisforhøjelser fra Vestas rykker på markedsandele

Trods rekordslutspurt nåede Vestas langt fra i mål

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs