Watch Medier

Virksomheder med tung genstart kan fortsat få kompensation

Det vil være muligt for virksomheder at søge kompensation frem til udgangen af februar, selv om coronarestriktionerne snart fjernes. Lønkompensationsordningen gælder til 15. februar.

Erhvervsminister Simon Kollerup. | Foto: Philip Davali

Der vil stadig være hjælp at hente for virksomheder, der fortsat oplever stor nedgang i aktiviteten efter tirsdag, hvor de ikke længere vil være ramt af restriktioner.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Der vil være mulighed for virksomheder og selvstændige at søge kompensationsordninger for faste omkostninger til og med 28. februar.

Det vil sige, at hvis en virksomhed på trods af de fjernede restriktioner stadig har en nedgang i omsætningen på mere end 30 procent, så er det muligt at søge om kompensation.

Derudover gælder den generelle lønkompensationsordning frem til 15. februar.

”Jeg ved, at mange danske erhvervsdrivende har set frem til denne dag, hvor de igen kan åbne dørene for kunder og gæster.”

”Men det er også vigtigt, at vi nu får alle godt med ud på den anden side. Derfor er der selvfølgelig hjælp at hente for de virksomheder, som lige skal have smurt motoren efter nedlukningerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

Regeringen har onsdag meddelt, at kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom stopper efter 31. januar.

Det betyder, at hele det danske erhvervsliv fra 1. februar igen kan tage imod kunder og gæster.

Med de ophævede restriktioner vil det ikke længere være muligt at lukke en virksomhed frivilligt for at opnå kompensation.

Det skyldes, at der fra 1. februar ikke længere er restriktioner, som afholder virksomhederne fra at drive forretning.

De fjernede restriktioner betyder blandt andet, at restauranter igen kan holde helt åbent, og at nattelivet kan åbne igen.

Det er vigtigt, at der bliver taget højde for, at ikke alle virksomheder med et snuptag kan køre som før corona, mener erhvervsorganisationen Dansk Industri.

”Ikke alle virksomheder kan fra den ene dag til den anden få en normal forretning op at køre igen.”

”Nogle har været fuldstændig lukket ned siden december, så det er vigtigt, at vi tager højde for, at det kan tage lidt tid at komme på benene igen,” siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.

Danmark ser ind i tre faser for epidemien: Den første bliver bøvlet

Mette Frederiksen: Til sommer kan vi kramme og gå på festival

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs