Watch Medier

Mærsk og Total Energies strides med Skat om tocifret milliardbeløb

Skatteministeriet mener, at Mærsk Olie & Gas og køberen af selskabet, Total Energies, skylder milliarder for olieproduktion i Algeriet og Qatar. Det skriver Berlingske.

Foto: Thomas Borberg

En tvist om beskatning af olieindtægter over en 11-årig periode er havnet i Landsretten. Det skriver Berlingske fredag.

Kort fortalt handler sagen om, at Skatteministeriet vurderer, at Mærsk skylder over 10 mia. kr. i skat for sine olieforretninger i Algeriet og Qatar, fordi selskabet i en årrække ikke blev beskattet tilstrækkeligt. Den pågældende periode strækker sig fra 2006 til 2016 og rammer også Total Energies (tidl. Total), som overtog A.P. Møller-Mærsks danske olieforretning, Mærsk Olie & Gas A/S, i 2017.

Skat mener desuden, at Mærsk har gjort sig skyldig i skattetænkning ved at arbejde for, at selskabet aldrig ville opnå et skattemæssigt overskud af sin virksomhed.

Både Mærsk og Total afviser Skats vurdering og mener, at den er udtryk for "en særegen metode", der er "opfundet til lejligheden", hvorfor selskaberne har trukket Skatteministeriet i retten for at få rullet skatteforhøjelsen tilbage. Sagen afgøres i midten af marts.

 

Maersk Drilling vinder lang kontrakt i Nordsøen

Norske myndigheder har ingen indvendinger mod Maersk Drilling-fusion

2021 har sat oliebranchen i et nyt lys

CIP vælger Tyra-chef til prestigeprojekt: "Hvem har ikke lyst til at bygge en ø?"

Rambøll har sat rutineret oliemand tilbage på banen 

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs