Watch Medier

Pricerunner sagsøger Google for 16 milliarder

Prissammenligningstjenesten Pricerunner mener, at Google har misbrugt sin dominerende position til at favorisere sin egen shoppingguide. Derfor kræver Pricerunner erstatning.

Pricerunenr har sagsøgt Google. | Foto: Pricerunner/PR

I årevis er forbrugere blevet vildledt, når de har brugt Googles søgemaskine til at lede efter de billigste produkter på nettet.

Derfor sagsøger prissammenligningstjenesten Pricerunner, der har hovedsæde i Sverige, nu internetgiganten for 16 milliarder kroner.

Pricerunner mener, at Google ved at favorisere sin egen shoppingguide, Google Shopping, i forbindelse med søgninger har styret internettrafik væk fra Pricerunner og andre lignende tjenester.

"Vi ønsker naturligvis at få erstatning for den skade, som Google har forvoldt os gennem mange år, men vi ser også sagsanlægget som en kamp for forbrugerne, som har lidt stor skade gennem Googles brud på konkurrenceloven igennem 14 år," siger Mikael Lindahl, der er direktør for Pricerunner.

Prissammenligningstjenesten er siden sidste år ejet af betalingtjenesten Klarna og er aktiv i Sverige, Norge, Danmark og Storbritannien.

EU-Kommissionen konkluderede tilbage i 2017, at Google havde brudt konkurrenceloven ved at forhindre sine brugere i at finde den bedst mulige pris for et produkt.

Google blev idømt en bøde på 2,4 milliarder euro (knap 18 milliarder kroner), og dommen blev stadfæstet i november sidste år, efter at den var blevet anket.

Pricerunner mener, at Google på trods af dommen fortsætter sin ulovlige praksis.

Pricerunner er stiftet i 1999 i Sverige, men har også en stor afdeling i Danmark med hovedkontor i Nykøbing Falster. Selskabet har 170 ansatte.

Betalingstjenesten Klarna købte i november sidste år Pricerunner til en pris af 125 millioner dollar, svarende til godt 800 millioner kroner.

 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs